Pratik Bilgiler

* Kıvırcık salatanız ya da rokanız kısacası slata yaparken kullanacagınız yeşillikleriniz biraz pörsümüş mü? Üzülmeyin çok kolay bir çözümü var. Yeşillikleri yıkadıktan sonra önce sıcak suda 10 dakika kadar bekletin sonra soğuk suya alın bir 10 dakika daha bekletin göreceksiniz yeşillikler dipdiri olacak.

* Makarnanın haşlama suyunu dökmeyin. Çünkü en faydalı yeri suyu. O zaman şöyle yapacaksınız. Haşlama suyunun içine patates, havuç rendeleyip ekleyeceksiniz. Ayrı bir tavada da yağ ile birlikte biraz un kavurun sadece meyane oluşturması için. Bunu da sebzelerin içine ekleyin. Sebzeler yumuşayınca çorbanız hazır. Şöyle de olur, yine makarnanın haşlama suyuna yağ ile beraber salça kavurup ekleyin, tel ya da arpa şehriye de katın. Şehriye pişince çorbanız hazır. İşte size besleyici iki çorba tarifi. Üstelik hem besleyici hem ekonomik. Afiyet olsun.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Yeni bir yayınla sizi tekrar sahalarda görmek çok güzel.Daha çok yazı göndermeniz dileği ile !!!