22 Şubat 2014 Cumartesi

Pratik Bilgiler

* Kıvırcık salatanız ya da rokanız kısacası slata yaparken kullanacagınız yeşillikleriniz biraz pörsümüş mü? Üzülmeyin çok kolay bir çözümü var. Yeşillikleri yıkadıktan sonra önce sıcak suda 10 dakika kadar bekletin sonra soğuk suya alın bir 10 dakika daha bekletin göreceksiniz yeşillikler dipdiri olacak.

* Makarnanın haşlama suyunu dökmeyin. Çünkü en faydalı yeri suyu. O zaman şöyle yapacaksınız. Haşlama suyunun içine patates, havuç rendeleyip ekleyeceksiniz. Ayrı bir tavada da yağ ile birlikte biraz un kavurun sadece meyane oluşturması için. Bunu da sebzelerin içine ekleyin. Sebzeler yumuşayınca çorbanız hazır. Şöyle de olur, yine makarnanın haşlama suyuna yağ ile beraber salça kavurup ekleyin, tel ya da arpa şehriye de katın. Şehriye pişince çorbanız hazır. İşte size besleyici iki çorba tarifi. Üstelik hem besleyici hem ekonomik. Afiyet olsun.

2 yorum:

MyTaste dedi ki...

Merhabalar,
Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.
Huma S.

sevim Sali Mehmed dedi ki...

Yeni bir yayınla sizi tekrar sahalarda görmek çok güzel.Daha çok yazı göndermeniz dileği ile !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...