8 kişilik
Malzemeler
4 Orta Boy Patlıcan
200 gr. Taze Kaşar
Beşamel Sos için
Yarım kilo Süt
Yarım su bardağı Su
1 tepeleme yemek kaşığı Un
100 gr. Tereyağı
Yapılışı
Patlıcanları közleyin, kabuğunu ayıklayın. Bıçakla doğrayın.
Tereyağı ve unu teflon bir tencerede kavurun. Unun kokusu çıkınca ateşten alın ve biraz soğutun. Altını tekrar yakıp sütü azar azar, devamlı karıştırarak ekleyin. Süt bitince suyu da yine azar ekleyin. Damak tadınıza uygun miktar tuz ekleyin. Patlıcanları ekleyin. Rendelenmiş kaşarı da ekleyin. Kaşar iyice eriyince altını kapatın.
Aşçının Notu : Beğendinizi önceden yapmışsanız yemeden önce ısıtmak için bir miktar süt eklemeniz yeterli olacaktır.
Malzemeler
4 Orta Boy Patlıcan
200 gr. Taze Kaşar
Beşamel Sos için
Yarım kilo Süt
Yarım su bardağı Su
1 tepeleme yemek kaşığı Un
100 gr. Tereyağı
Yapılışı
Patlıcanları közleyin, kabuğunu ayıklayın. Bıçakla doğrayın.
Tereyağı ve unu teflon bir tencerede kavurun. Unun kokusu çıkınca ateşten alın ve biraz soğutun. Altını tekrar yakıp sütü azar azar, devamlı karıştırarak ekleyin. Süt bitince suyu da yine azar ekleyin. Damak tadınıza uygun miktar tuz ekleyin. Patlıcanları ekleyin. Rendelenmiş kaşarı da ekleyin. Kaşar iyice eriyince altını kapatın.
Aşçının Notu : Beğendinizi önceden yapmışsanız yemeden önce ısıtmak için bir miktar süt eklemeniz yeterli olacaktır.
Yorumlar