2-3 kişilik
Malzemeler
2 büyük turp
2 adet taze soğan
Maydanoz
Sosu için
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı domates salçası
1 limon
1 su bardağı su
Zeytinyağı
Tuz, nane, pulbiber
Yapılışı
Turpların kabuklarını soyun. Rendeleyin, sıkın, üzerine biraz tuz gezdirip yarım saat kadar dinlendirin. Ezilmiş sarmısak, kuru nane, domates salçası, limon suyu, zeytinyağı ve su ile bir sos yapın. Turpları yıkamadan sosu ekleyin. Üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler
2 büyük turp
2 adet taze soğan
Maydanoz
Sosu için
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı domates salçası
1 limon
1 su bardağı su
Zeytinyağı
Tuz, nane, pulbiber
Yapılışı
Turpların kabuklarını soyun. Rendeleyin, sıkın, üzerine biraz tuz gezdirip yarım saat kadar dinlendirin. Ezilmiş sarmısak, kuru nane, domates salçası, limon suyu, zeytinyağı ve su ile bir sos yapın. Turpları yıkamadan sosu ekleyin. Üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar