DÜŞES PATATES

4-5 kişilik

Malzemeler

3 iri pataes
1 kutu küçük süt
1 çorba kaşığı tereyağ (Ben 2-3 çorba kaşığı çiçek yağını tercih ederim,daha hafif olması açısından)
2 yumurta sarısı ayrıca 1 yumurta sarısı daha
Tuz

YAPILIŞI

Patatesi yine yukarıdaki gibi haşlayın.Sıcak sıcak patatesi güzelce ezin. İçine damak tadınıza göre tuz ekleyin. Yağını koyun ateş üzerinde yağ eriyene kadar patates püresini güzelce karıştırın. Yağ bütünleşince sütü ekleyip onu da patatese güzelce yedirin. İşte püre hazır. Atesi kısın. Pürenin içine 2 yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Sonra bu karışımı bir sıkma torbasına alın. İstediğiniz şekilde yağlanmış tepsiye sıkın. Torbanız yoksa suya batırılmış kaşıkla da yağlı tepsiye lokma lokma dizebilirsiniz. Patates toplarının üzerine diğer yumurta sarısını (Yumurta sarısına biraZ sıvıyağ eklerseniz pişince daha parak olur.) sürüp üzerleri kızarana kadar fırınlayın.

Yorumlar