4-5 kişikik
Malzemeler
200 gr taze iç bakla
1 kg. patates
Yarım demet taze soğan
6 adet kiraz domates veya küp doğranmış 2 domates
2 tatlı kaşığı çiçekyağı
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, isteğe göre pulbiber
YAPILIŞI
Baklayı tuzlu suda haşlayın, kabuklarını çıkarın. Yıkanmış patatesleri yukarıdaki gibi kabukları ile haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Soğanı doğrayın. Kiraz domates kullanıyorsanız domatesleri ikiye bölün. Yağı teflon tavada kızdırın. Bütün malzemeleri tavaya koyup soteleyin. Üzerleri hafif kızarana kadar. Baharatları ve tuzu ekleyin. 30 dakika kapağı kapalı pişirin.
Bugünlük bu kadar . Garnitürtler daha çok. Sonra görüşürüz. Afiyet olsun. Kolay gelsin.
Malzemeler
200 gr taze iç bakla
1 kg. patates
Yarım demet taze soğan
6 adet kiraz domates veya küp doğranmış 2 domates
2 tatlı kaşığı çiçekyağı
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, isteğe göre pulbiber
YAPILIŞI
Baklayı tuzlu suda haşlayın, kabuklarını çıkarın. Yıkanmış patatesleri yukarıdaki gibi kabukları ile haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Soğanı doğrayın. Kiraz domates kullanıyorsanız domatesleri ikiye bölün. Yağı teflon tavada kızdırın. Bütün malzemeleri tavaya koyup soteleyin. Üzerleri hafif kızarana kadar. Baharatları ve tuzu ekleyin. 30 dakika kapağı kapalı pişirin.
Bugünlük bu kadar . Garnitürtler daha çok. Sonra görüşürüz. Afiyet olsun. Kolay gelsin.
Yorumlar