FIRINDA PATATES

Şimdi sizlere et, balık ve tavuk yemeklerinin yanında sunabileceğiniz pratik garnitür tarifleri vereceğim.


Malzemeler
5-6 kişilik

3 irice patates

İstediğiniz her türlü baharat (karabiber, pulbiber, nane, kekik, kimyon, köri, defne, reyhan ya da hazır satılan tuzot ya da vegeta)

2-3 çorba kaşığı çiçek yağı

YAPILIŞI

Patateslerin kabuklarını yıkayın. Derince bir tencerede yumuşayana kadar patatesleri haşlayın. Kabukları ile haşlanan patates her zaman daha lezzetli olur. Ama vaktiniz yoksa patateslerin kabuklarını soyup irice küpler doğrayarak ta haşlayabilirsiniz. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun. İrice küpler doğrayın. Bir kabın içerisine aldığınız doğranmış patateslerin üzerine sevdiğiniz baharatları istediğiniz kadar serpin.Tuzunu ve yağını da ekleyin.(Hazır baharat harcı kullanıyorsanız ekstradan tuz koymayın çünkü hazır baharat yeterince tuzlu.) Hepsini güzelce harmanlayın. Tepsiye yayın. Patatesler üst üste gelmesin. Mümkünse tek sıra halinde tepsiye dizin. Üzerleri hafif kabuk tutana kadar fırınlayın. İşte bu kadar.

Yorumlar