KAĞITTA SEBZE

Mevsimine göre istediğiniz sebzeleri istediğiniz miktarda iri parçalar halinde doğrayın. İri doğranmış soğan ve sarmısakları da sebzelere ekleyin. Fırında patateste olduğu gibi baharat, tuz ve yağ ekleyip hepsini bir kapta harmanlayın. Sonra fırın tepsisinin içine geniş bir parça pişirme kağıdı serin. İçine sebzeleri koyun ve kağıdı bohça yapın. Kenarlarını buruşturup kağıdın ek yerini tepsinin altına gelecek şekilde yerleştirin. Tepsiye bir su bardağı su koyun. Kağıdı güzelce elinizle ıslatın ve fırınlayın. Az pişmiş istiyorsanız 20-25 dakika, iyi pişmiş istiyorsanız 40-45 dakika fırınlayın. Bu garnitürü fırın torbasında da yapabilirsiniz. Torbanın içine 1 çorba kaşığı un veya galeta unu koyup torbayı sallayın. Sonra içine sebzeleri yukarıdaki gibi hazırlayıp koyun.Torbanın ağzını kendi klipsleri ile kapatın. Torbayı birkaç yerinden delin. Kağıtta pişirmede olduğu gibi pişirin. Fırınınız 200 dereceyi geçmesin. Afiyet olsun.

Yorumlar