KAZANDİBİ

Bugün tatlılardan gidiyoruz. Aklımda olan iki tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım dener ve beğenirsiniz.


8-10 kişilik

Malzemeler

1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı

Yağı hafif kızdırın. Unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Teflon tencere kullanmanızı tavsiye ederim. Tencerenin altını kapatın. Unun içine diğer malzemeleri ekleyin. Top top olmasını engellemek için blendırdan geçirin. Tencerenin altını yakın ve karışımı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Büyükçe bir börek tepsisinin (35-40 cm çapında) dibini margarin ile iyice kaplayın. Margarin ile kaplanan tepsinin dibini bu sefer bolca toz şeker ile kaplayın. Toz şekerin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Tepsiyi harlı ateşe oturtun. Tepsiyi ateşin üzerinde çevire çevire altının yanarak pişmesini sağlayın. Muhallebiye bıçak batırıp dipten yanmış bölümü görene kadar tepsiyi eşit derecede çevirerek ateşte muhallebiyi pişirin. Zaten kazandibinin yanık kokusu gelmeye başlamıştır. Altı iyice kızaran muhallebinin ateşini kapatın. Dumanı gidince buzdolabına koyun. Servis edeceğiniz saman uzunca dilimler kesin. Dilimlerin yanmış kısımları üste gelecek şekilde kıvırarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar