10-12 kişilik
Malzemeler
2 büyük Kabak
2 büyük Patates
2 büyük Havuç
1 sb. Yeşil Mercimek
1,5 çay bardağı Erişte
1 büyük Kuru Soğan
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 çorba kaşığı Kuru Nane
Terbiye için
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı Nişasta
Yapılışı
Sebzeleri küp küp doğrayın, yeşil mercimek ve erişte ile birlikte haşlayın. Çorba kıvamına gelmesi için 4-5 su bardağı etsuyu ya da normal suyu ekleyin. Suları teker teker ekleyin ki çorbanın kıvamı ne çok sulu ne çok koyu yemek gibi olsun. Ayrı bir tencerede kuru soğanı sıvıyağda kavurun, kuru naneyi ekleyin. Soğanı ve naneyi haşlanmış sebzelere ekleyin, bir taşım kaynatın.
Bir kasede terbiyeyi yumurta, yoğurt ve nişastayı çırptıktan sonra çorbanın birkaç kepçe suyu ile hazırlayın. Terbiyeyi çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynatın.
Malzemeler
2 büyük Kabak
2 büyük Patates
2 büyük Havuç
1 sb. Yeşil Mercimek
1,5 çay bardağı Erişte
1 büyük Kuru Soğan
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 çorba kaşığı Kuru Nane
Terbiye için
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı Nişasta
Yapılışı
Sebzeleri küp küp doğrayın, yeşil mercimek ve erişte ile birlikte haşlayın. Çorba kıvamına gelmesi için 4-5 su bardağı etsuyu ya da normal suyu ekleyin. Suları teker teker ekleyin ki çorbanın kıvamı ne çok sulu ne çok koyu yemek gibi olsun. Ayrı bir tencerede kuru soğanı sıvıyağda kavurun, kuru naneyi ekleyin. Soğanı ve naneyi haşlanmış sebzelere ekleyin, bir taşım kaynatın.
Bir kasede terbiyeyi yumurta, yoğurt ve nişastayı çırptıktan sonra çorbanın birkaç kepçe suyu ile hazırlayın. Terbiyeyi çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynatın.
Yorumlar