SARMISAKLI PİLAV

İşte menümüzün son tarifi Sarmısaklı Pilav. Pilavınızı bildiğiniz gibi bildiğiniz ölçüde pişirirken içine dövülmüş 1-2 diş sarmısak katın. Pilavınız suyunu çekince bir yemek tabağı dolusu rende kaşar peynirini pilavınıza katıp harmanlayın, demlenmeye bırakın. Afiyet olsun. Bir pilav tarifiniz yoksa 5 kişi için 3su bardağı pirinç, 3 su bardağı su, yarım çorba kaşığı tereyağ, 1 çorba kaşığı zeytinyağ, tuz. 1-2 saat kadar pirinci ıslatın. Dövdüğünüz sarmısağı yağda parlak bir hal alana kadar kavurup suyunu ve tuzunu ekleyin. Su kaynayınca pirinci süzüp kaynayan suya salın. Ateşi hiç kısmadan suyunu çektirin. Hepsi bu.












Yorumlar