SEMİZOTLU BULGUR PİLAVI

Bir de pilav tarifim var bugün.

5 kişilik

Malzemeler

1 orta boy soğan
2 orta boy domates küp doğranmış (pilavınızın daha kırmızı olmasını istiyorsanız domatese ek olarak istediğiniz kadar salça da ekleyebilirsiniz.)
2 adet yeşil biber küp doğranmış (çarliston ya da acı biber de kullanabilirsiniz.)
Yarım demet yıkanıp elle parçalanmış semizotu (Keserseniz vitamini kayboluyor.)
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon
2 su bardağı pilavlık bulgur
5 su bardağı su
Tuz

YAPILIŞI

Yemeklik doğradığınız soğanı biberleri ve doğranmış sarımsağı da ekleyip yağda 5dakika kadar kavurun. Sonra bunun içine domatesleri ve semizotunu ekleyin. Orta ateşte kavurmaya devam edin. Kimyonunu ve tuzunu ekleyin. Hepsi iyice kavrulduktan sonra suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp suyu kaynatın. Su kaynayınca o anda yıkadığınız bulguru kaynayan suya katın. (Bulguru daha önce yıkamayın ya da suda bekletmeyin. Yoksa su çeker.) Tenceredekileri şöyle bir karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp önce harlı kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar