TAVUK DERİSİNDEN İŞKEMBE ÇORBASI

Bugün tavuk çorbalarından devam ediyoruz.


Malzemeler

Haşladığınız tavuğun derileri (Tavuğun derilerini kalori ve sağlık açısında atmamızı öneriyor uzmanlar ama siz derisinis eviyor ve yiyorsanız bu çorbayı da deneyebilirsiniz.)
1 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı sirke
3-4 diş sarmısak
1 adet yumurta sarısı
Tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI

Pişmiş tavuğun derisini ince ince kıyınız. Unu tavuğun haşlama suyu ile çırpınız un topak topak kalmasın. Hazırladığınız unlu meyanenin içine tavuk suyunu istediğiniz çorba kıvamına gelene kadar katıp tuzunu karabiberini ekleyip karıştırarak kaynatınız. Diğer bir kapta dövülmüş samısak, sirke ve yumurta sarısını iyice çırpınız. Çorbanın suyundan da ekleyip çırpınız. Kaynayan çorbaya azar azar ekleyip bir yandan karıştırarak terbiyeyi çorbaya ekleyiniz. Bir taşım daha kaynatarak ateşten alınız. Üzerine pulbiber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Bugünlük bu kadar. Tekrar görüşmek üzere hoşçakalın. Bereketli kalın.

Yorumlar