TAZE FASULYE KAVURMASI

Öncelikle geçmiş bayramınız kutlu olsun. Bayram nedeniyle ara verdiğim tariflerime devam.
İşte sizlere pratik bir menü. Taze Fasulye Kavurması, Sebze Suyuna Mercimek Çorbası, Sarımsaklı Pilav. Yapması kolay tadları lezzetli. Umarım deneyen herkes beğenir, kolay gelsin, afiyet olsun.


4-5 kişilik

Malzemeler

1 kg. taze fasulye
1 büyük baş kuru soğan
2-3 diş sarmısak
1çay bardağı zeytinyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
6 su bardağı su

YAPILIŞI

Taze fasulyeyi ayıklayıp (fasulyeniz kılçıksız ise sadece başlarını kopartın) bütün halleriyle yıkayıp kaynattığımız 6 bardak suda 10-15 dakika haşlayın. Haşlanan fasulyeleri ayrı bir tabağa alın. Haşlama suyunu dökmeyin menüdeki çorbayı bu sebze suyu ile yapacağız.
Haşlanmış taze fasulyeleri verevine çok minik olmayacak şekilde doğrayın. Teflon tavaya alın. İçine soğanı ve sarmısakları doğrayın. Yağını ekleyin. Önce harlı ateşte  15 dakika kavurun. Sonra altını kısın bir kapak kapatın. 10 dakika pişirin. Sonra kapağı alın. Yine harlı ateşte fasulyeler kızarana kadar harmanlayarak kavurun. Tuzunu ve biberlerini isteğinize göre ayarlayarak ekleyin. Baharatlarla da 10 dakika kadar kavurun. Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar