YUMURTALI YENGEN

Bugün iftarda canım sucuklu yumurta çekmişti. Bundan sözederken müdürüm yumurtalı yengen yap, çok güzel oluyor dedi. Domates ve biberli hazırlamayı ben de düşünmüştüm ama müdürüm zaten bunu yapıyormuş. İftarda ben de denedim. Süper oldu. İşte tarif.


2 KİŞİLİK

Malzemeler

8-10 dilim küp doğranmış sucuk
2 tane yeşil biber veya çarliston isteğe göre acı da olabilir küp doğranmış olacak
2 tane orta boy küp doğranmış domates
Yarım adet küp doğranmış kırmızı biber (salça için ya da közlemek için kullanılan kırmızı biberden)
1 çorba kaşığı sıvıyağ
4 yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Biber ve sucukları yağda kavuralım. Hepsi iyice kızardıktan sonra domatesi ekleyelim, tuzunu da ekleyelim. Kapak kapatıp altını kısıp domateslerin yumuşayıp sularını çekmesini sağlayalım. Domatesler yumuşayıp suyunu çektikten sonra yuvalar açıp yumurtaları kıralım. Beyazlarının pişip sarılarının çok pişmemesine dikkat ederek kapak kapatarak sık sık kontrol ederek (yumurtaların katılaşmaması için) pişirelim.Son olarak ta kaşar peynirini üzerine serpelim. Kapağı kapatıp peynirin erimesini sağlayalım. Kaşar peyniri çabuk eriyor dikkat edelim. Peynir eriyince yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar