BULGUR KÖFTESİ

7-8 kişilik
Malzemeler

4 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 su bardağı un
Tuz,nane

SOSU İÇİN

2-3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI

Bulguru derin bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar sıcak su gezdirin. Kabın üzerine bir kapak örtün. Bulgur suyunu çekene kadar bekletin. Bulgur suyunu çekince içine un, yumurta, nane, tuz ekleyip iyice yoğurun. Elinizi ıslatarak ufak köfteler yapın. Derin bir tencerede suyu kaynatın. İçine biraz tuz ve bir kaç damla sıvı yağ gezdirin. Su kaynayınca köfteleri kaynayan suya atıp 5 dakika haşlayın. Bütün köfteleri bir seferde atmayın. Köfteleri 2-3 seferde haşlayın. Haşlanan köfteleri derince bir kaba alın. Diğer tarafta sos için bütün malzemeleri kavurun. Haşladığınız köftelerin üzerine döküp harmanlayın. İsterseniz üzerine ayrıca kızdırılmış tereyağ ve pulbiber gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

AŞÇININ NOTU: Yaptığınız köfteleri haşlamadan önce sakın kurutmayın. Eğer hava sıcaksa köfteler kuruyor ve haşlanırken dağılabiliyor. Bu yüzden hava sıcakken bu köfteyi yapıyorsanız haşlama suyunuz hazır olsun. Bir yandan köfteleri yapın ve hemen suya atın ve çıkarın. Köftelerin hepsini hazır edeyim sonra haşalayım derseniz sıcak havanın kuruttuğu bulgur hemen dağılıyor ve köfteleri ıslatıp un katıp tekrar yoğurmak zorunda kalıyorsunuız. Kolay gelsin.

Yorumlar