4-5 kişilik
Malzemeler
250-300 gr orta yağlı kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet sivri biber (İsteğe göre acı olabilir.)
3 çorba kaşığı salça
4-5 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Soğanı yemeklik doğrayın teflon bir tavaya alın. İçine sivri biberi de küçük doğrayıp yağı da katıp harlı ateşte 10-15 dakika kavurun. Sonra kıymayı ekleyip kıyma iyice kavrulup kızarana kadar pişirmeye devam edin. Kıyma iyice kavrulunca salçayı ve yarım su bardağı suyu ekleyip hafif kaynatın. Tuzunu biberini ekleyip iyice karıştırın. Sonra kıymada yuvalar açıp yumurtaları kırın, bir kapak kapatıp yumurtalar katılaşmayacak şekilde devamlı kontrol ederek pişirin. Yumurtaları daha katı istiyorsanız pişme süresini uzatın. Afiyet olsun.
Malzemeler
250-300 gr orta yağlı kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet sivri biber (İsteğe göre acı olabilir.)
3 çorba kaşığı salça
4-5 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Soğanı yemeklik doğrayın teflon bir tavaya alın. İçine sivri biberi de küçük doğrayıp yağı da katıp harlı ateşte 10-15 dakika kavurun. Sonra kıymayı ekleyip kıyma iyice kavrulup kızarana kadar pişirmeye devam edin. Kıyma iyice kavrulunca salçayı ve yarım su bardağı suyu ekleyip hafif kaynatın. Tuzunu biberini ekleyip iyice karıştırın. Sonra kıymada yuvalar açıp yumurtaları kırın, bir kapak kapatıp yumurtalar katılaşmayacak şekilde devamlı kontrol ederek pişirin. Yumurtaları daha katı istiyorsanız pişme süresini uzatın. Afiyet olsun.
Yorumlar