3-4 kişilik
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet tatlı sivribiber
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Patateslerin kabuğunu soyup yıkayın, rendeleyin. Rendelenmiş patateslerin suyunu sıkın. İçine 1 yumurta, 1 çorba kaşığı galeta unu, tonbalığının yağını, tuz ve karabiberi katıp güzelce karıştrırın. Yağlanmış küçük kare borcam tepsiye (23cm*23cm), (ben oval bir borcam kullandım.) 1 çorba kaşığı galeta unu serpin. Üzerine patates karışımının yarısını yayın. Patatesin üzerine diğer bir kapta karıştırdığınız tonbalığı, yemeklik doğranmış soğan, küçük doğranmış sivribiber, tuz, karabiber karışımını yayın. Tonbalığının üzerine geri kalan patatesli karışımı yayın. Balıkların üzerinde patates karışımı olsun. Patatesin üzerine de geri kalan 1 çorba kaşıpı galeta ununu serpin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
3 adet orta boy patates
160 gr. konserve tonbalığı
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta1 adet orta boy kuru soğan
2 adet tatlı sivribiber
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Yorumlar