HAVUÇLU TART

Bugün sizlerle hem çay saatlerinizde hem de yardımcı yemek olarak sunabileceğiniz tariflerim var.



8 dilim

Malzemeler

Hamuru için:

1 su bardağı artı 1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta sarısı
Bir tutam tuz
Azar azar konulmak üzere 1su bardağı su

Üzerine döşemek için:

1adet büyükçe havuç
1 çorba kasesi rende kaşar peyniri
1su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, nane

YAPILIŞI

Hamur için gereken malzemeyi su hariç karıştırın. İyice bütünleştirdikten sonra yumuşak bir hamur haline gelene kadar azar azar su ekleyerek yoğurun. Suyunuz artabilir. Hamur için kullandığımız bütün malzemeler iyice karışmalı yumuşak ele yapışmayan bir hamurunuz olmalı. Hamuru un serpilmiş bir zeminde 3 mm. kalınlığında açın. 25cm. çapında bir tepsiyi yağlayın. Hamurunuz tepsinizden biraz büyük olsun. Çünkü büyük gelen hamurun kenarlarını tepsinin kenarına yapıştırmanız gerekiyor. Hamuru bu şekilde yerleştirdikten sonra birkaç yerinden çatalla delin. Ayrı bir yerde teflon bir tavaya rendelediğiniz havucu alın. İçine 2-3 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Ateşi kısın. Tavanın üzerine bir kapak örtün. Arada sırada karıştırarak havuçların yumuşamasını sağlayın. Yumuşayan havuçları tepsiye yaydığımız hamurun üzerine yayın. Havucun üzerine kaşar peynirini serpin. En üste de ayrı bir kapta yumurta ve hamur yaparken ayırdığımız yumurta beyazı ile yoğurt ve naneyi çırparak havuçların üzerine yayın. Sonra fırında pişirin. Ben soğuk fırına attım. 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun.

Yorumlar