Malzemeler
1adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağından biraz fala sıvıyağ
1 adet bulyon (Aslında et suyunu tercih ediyorum ama o an elinizde et suyu yoksa bulyon kulanın.)
1 çorba kaşığı sebzeli çeşni
1 avuç doğranmış dereotu
YAPILIŞI
Kabak ve havucun kabuklarını soyun. Sebzeleri rondodan geçirin. Derince bir tencereye alın. Sebzelerin içine unu ve yağı ekleyip sebzelerin kokusu çıkana kadar kavurun. Sonra içine su ekleyeceğiz. Ne kullanıyorsanız, et suyu veya normal su 6-7 bardak olacak. Karştırarak pişirin. Altını kısıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Dereotounu ekleyin. Ekstradan tuz koymayın çeşni ve bulyonun tuzu tam geliyor. Afiyet olsun.
Yorumlar