KIYMALI MUSKA BÖREĞİ

72 adet börek

Malzemeler

5 yaprak yufka
Yarım kg orta yağlı kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 büyük boy kuru soğan
1 çorba kasesi doğranmış maydanoz
3 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Islatmak için 3 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI

Yufkaları üst üste yayın.Uzunlamasına 5-6 cm eninde şeritler kesin. Sonra şeritleri tam ortasından kesin. Yufkalar bir kenarda hazır beklesin. Diğer yanda soğanı yemeklik doğrayın yağda hafifçe kavurun. Kıymayı ekleyin. Kıyma kızarana kadar iyice kavurun. Salçasını, maydanozunu, tuzunu ve biberini ekleyip iyice bütünleştirin. Kestiğimiz yufka şeritlerinin bir ucuna bir tatlı kaşığı kadar kıymalı harçtan koyun şeridi muska şeklinde katlayın. Ucunu suyla ıslatıp yapıştırın. Ben yufkaların yuvarlak kalan yan kısımlarını kullanmıyorum onları ayrıca değerlendiriyorum. Bütün şeritleri bu şekilde hazırladıktan sonra derince bir kabın içine 3 su bardağı suyu ve yarım su bardağı sıvıyağı koyup çırpın. Hazırladığınız börekleri bu suyun içinde ıslatıp tepsiye dizin. Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu veya susam serpin. 250 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. Kenardan artan yufkaları parçalayın, içine 2 yumurta, beyaz peynir veya kaşar peynir koyup iyice karıştırın. Yağlanmış teflon tavada arkalı önlü kızartın . İşte çok lezzetli bir biçimde değerlenmiş oluyor kenardan artan yufkalar ve kahvaltıda iyi gidiyor. Afiyet olsun.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Dilek'i istemeye geldiklerinde hazırladığı ziyafetten bize de getirmişti. Tadı hala damağımda. Hatırladığım iyi oldu. Söyleyelim de yine yapıp getirsin.