MERCİMEKLİ KARNIYARIK

6 kişilik

Malzemeler

6 adet orta boy patlıcan
3 su bardağı yeşil mercimek
4 çorba kaşığı salça
4 adet tatlı sivri biber
1 adet büyük boy kuru soğan
Tuz, karabiber,kekik, fesleğen
1 çay bardağı sıvıyağ
Kızartmak için ayrıca 2 çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI

Patlıcanları alacalı soyup yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Sonra iyice kurulayın. Teflon bir tavaya kızartmak için yağı dökün. Yağ kızınca patlıcanları koyun, yağın sıçramaması için bir kapak kapatın. Patlıcanlar kızarınca tepsiye alın. Ortalarını yarın. Eğer patlıcanlarınızın içi biraz sert kalmışsa sorun yok bu şekilde de kullanabilirsiniz. Bu arada diğer yanda mercimeği az suda 5-10 dakika hafifçe bir taşım kaynatın. Diğer yanda yemeklik doğranmış soğanı, küçük doğranmış sivri biberi 1 çay bardağı sıvıyağ ile birlikte tavada kavurun, içine 5-10 dakika tıkırdatmış suyundan süzülmüş mercimeği katın, salçayı ve baharatları da katıp iyice kavurun. 2 su bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın. Bu harcı patlıcanların içine paylaştırın. Mercimeğiniz artarsa tepsinin içine patlıcanların kenarlarına yayın. Patlıcanların hizasına kadar su ekleyip 300 derecelik fırında mercimek ve patlıcanlar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Mercimeğinizin cinsine göre pişme süresi değişebilir. Yemeğinizin kaynaması ve helmelenmesi gerekir. Devamlı kontrol etmelisiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar