SOSİSLİ KABAK SEFASI

4-5 Kişilik

Malzemeler

4 adet orta boy kabak
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
6-7 adet kokteyl sosis veya 3-4 adet büyük sosis
2 adet tatlı sivri biber
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, nane
1 çay bardağı süt
1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Teflon bir tavada yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğranmış yeşil biberleri 10 dakika kadar kavurun. İçine küçük küpler halinde doğranmış sosisleri, salçayı, tuzu ve baharatları katıp hepsini iyice kavurun. Yuvarlak borcam tepsinin içine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış kabak ve havuçları yayın. Üzerine kavurduğunuz sosisleri döküp hepsini harmanlayın. Teflon tavanın içine 1 su bardağı su koyup çalkalayın bu suyu yemeğin üzerine gezdirin. Sütü de yemeğin üzerine gezdirin. Tuz serpip hepsini güzelce harmanlayın. 300 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler pişince kaşar peynirini üzerine serpin. Fırını kapatın. Fırın soğuyana kadar sıcağı ile peynir üzerinde eriyecek afiyet olsun.

Yorumlar