DOMATESLİ PİLAV

6-7 kişilik

Malzemeler

3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı salça (Sadece kışın kullanıyorum)
1 su bardağı Havuçlu Domates Çorbası'nda kullandığımız şekliyle rende domates mevsimindeyse 3 adet rendelenmiş domates)
2 çorba kaşığı sebzeli çeşni
4 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI

Ön hazırlık olarak pirinci Selanik Usulü Büryan ya da Havuçlu Pilav'daki gibi hazırlayın. Ayrı bir tencerede yağı kızdırın. Salça ve domatesi ekleyip 5-10 dakika kavurun. Suyu ekleyin. Sebze çeşnisini katın. Tuz koymayın çeşninin tuzu yeterli geliyor. Su kaynayınca pirinci süzüp ekleyin. Ateşi kısmadan pirinçler suyunu çekene kadar pişirip, altını kapatıp servis edeceğiniz zamana kadar demlenmeye bırakın. Servisten önce pilvı harmanlayın sosu karışsın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Dilek dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.