HATAY USULÜ CİĞER

Bu tarifimiz sevgili yengem, şen kahkahalarıyla herkese mutluluk saçan EvrimYenge'den. Kendisi Ayvalık'ta yaşıyor. Uzağız ama gönüllerimiz bir.

4-5 kişilik

Malzemeler

Yarım kg. kuzu ya da dana ciğeri
1 adet büyük baş kuru soğan
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI

Ciğeri şöyle bir sudan geçirip zarını soyun. Zarı soyulmuş ciğer sudan geçirilmez. Bu yüzden zar üzerindeyken önce sudan geçirdik. Zarı soyulmuş ciğeri kuşbaşı doğrayın. Teflon bir tavaya alın. Üzerine soğanı yemeklik doğrayıp yağı ekleyin. Harlı ateşte ciğerler ve soğanlar iyice kızarıp tavanın dibi hafifçe tutmaya başlayana kadar kavurun. Tavanın dibi hafif kabuk bağlamaya başladığında baharatları ve tuzu ekleyin. 5-10 dakika kadar daha kavurun. Ciğeriniz hazır. İstediğiniz bir garnitürle servis yapabilirsiniz. Değişik garnitür tarilerimiz blogda bulunuyor. Afiyet olsun.

Yorumlar