10 Kasım 2010 Çarşamba

PANCAR YEMEĞİ

Bu yemek için satın alacağımız pancarın ıspanağa benzer kımızı damarlı yaprakları ve sapları üzerinde olmalı. Kesilip atılmış olmamalı.

3-4 kişilik

Malzemeler

Bir demet pancar yaprağı ve sapı
2 adet pancar (Bir önceki turşu tarifinde arta kalan pancarlar)
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI

Soğanı yemeklik doğrayıp yağ ile kavurun. Kavrulmuş soğanın içine elinizle parçaladığınız pancar yaprağı ve saplarını katın. Bütün halindeki diğer pancarların kabuğunu soyup rendeleyin. Bunu da tencereye katın. İki su bardağı su ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. 10 dakika kadar sonra pancar yaprakları ıspanak gibi sönecek. Bu sırada yemeği şöyle bir karıştırıp harmanlayın. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Tuzunu yemek piştikten sonra katın kararmasın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...