SELANİK USULÜ BÜRYAN SUYUNA ÇORBA

8-10 kişilik

Malzemeler

5-6 su bardağı Selanik Usulü Büryan tarifimizde kullandığımız tavuk ya da kırmızı etleri pişirdiğimiz aynı zamanda pirincin üzerine döktüğmüz tavuk veya et suyu
1-1,5 çay bardağı tel şehriye

YAPILIŞI

Büryan için hazırladığınız tavuk ya da et suyunu Büryan için kullandığınız pirinçlerin üzerine ölçüsüne göre döktükten sonra geriye kalan tavuk ya da et suyunuzu ölçün. Tavuk ya da et suyunuz 5-6 su bardağından fazla ise şehriyesini de suyunuzun ölçüsüne göre arttırın. Suyunuz 5-6 su bardağından az ise su ekleyerek sulandırın. Suyun ölçüsünü ayarladıktan sonra şehriyesini katın. Tuzunu kontrol edin. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Hepsi bu. Afiyet olsun.

Yorumlar