SIKICIK ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı ince bulgur
5 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nane
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
Kendi bildiğiniz ölçüye göre hazırladığınız tarhana çorbası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, nane

YAPILIŞI

İnce bulguru 1 çay bardağı sıcak su ile bir kapta ıslatıp üzerine tuz, karabiber, nane ve tarhanayı ekleyip karıştırın. Kabın üzerine bir kapak koyup bütün malzemenin kabarması için 10-15 dakika  bekletin. Katı bir hamur olması gerek. Bu hamurdan fındık büyüklüğünde toplar yapıp unlu tepsiye dizin.  Diğer tarafta soğanı ve salçayı yağ ile kavurun. Kendi bildiğiniz şekilde pişirdiğiniz tarhana çorbasının içine fazla unu elenmiş bulgurlu tarhanalı topları atıp bir taşım kaynatın. Çorbanızı pişirirken varsa et suyu yoksa 1 adet et bulyon kullanın. Kaynayan çorbaya hazırladığınız soğan ve salça karışımını katıp 5 dakika daha kaynatın. Servis sırasında nane serpin. Afiyet olsun.

AŞÇININ NOTU: Kişi sayısı belirtmedim. Çünkü kendi ölçünüzle pişirdiğiniz tarhana çorbasını değişik bir şekilde sunmanızı sağlayacak bir tarif bu. Çorbanızı çok kişiye servis yapmak istiyorsanız köfteleri daha ufak, daha az kişiye servis yapacaksanız köfteleri daha büyükçe yaparak kullanabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Yorumlar