Malzemeler
Hamuru için:
Yarım paket eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
3,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
5 çorba kaşığı toz şeker ( Nesquik kullanırsanız şekeri azaltıp 2 kaşık kullanın)
2 çorba kaşığı kakao (Ben bu sefer çilekli nesquik tozu kullandım)
2 çorba kaşığı kakao (Ben bu sefer çilekli nesquik tozu kullandım)
YAPILIŞI
Krema için süt hariç bütün malzemeyi bir tencereye alın. Azar azar sütü ekleyerek karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen kremayı soğumaya bırakın. Pudra şekerinin yarısı ve diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp un serpilmiş bir zeminde çok ince olmayacak şekilde yuvarlak açın. Yuvarlak açtığınız hamurların içine kremayı paylaştırıp poğaça gibi kenarlarını kapatıp düzeltin. Yağlanmış tepsiye dizin. Fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
AŞÇININ NOTU: Krema fazla geliyor. Kızım kaşık kaşık puding olarak tüketti artan kremayı. Ayrıca artan kremanın içine bisküvi kırıp muz, elma gibi meyveler doğrayarak başka bir tatlı yapabilirsiniz. Ben kurabiyeleri poğaça gibi kapattım. Sonradan aklıma geldi bohça şeklinde de kapatabilirsiniz. Deneyin, bana mail atın anacım.
Yorumlar
Sizi de çok özledik.
Sevgiler