TENNURİ ÇORBASI (YEMEĞİ)

8-10 kişilik

Malzemeler

2 su bardağı nohut
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet et bulyon
250 gr. ota yağlı kıyma
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
Tuz

YAPILIŞI

Nohutu üzerini iki parmak geçecek kadar su ile düdüklü tencerede  haşlayın. Ayrı bir tencereye aldığınız mercimek ve pirincin üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Mercimek ve pirinçlerin patlaması gerek, iyice helmelenmeyecekler. Bu yüzden haşlama sırasında suyunu çekebilir. Azar azar su ekleyerek haşlayın. Mercimek ve pirinçler patlayınca kıvama gelmiş demektir. (Fotoğrafta gördünüz gibi.) Bu malzemeyi haşlanmış nohutların içine atın. Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanı yağ ve kıyma ile kavurun.
Unu ekleyin, baharatları ve tuzu katın. Sosu iyice bütünleştirin. Bakliyatların içine ekleyin. Üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Bulyonu katın. Bütün malzemeyi karıştırarak harmanlayın. Bir taşım kaynatın. Çok sulu olmayan koyu bir çorba kıvamında olamalı yemeğiniz. İster ana yemek ister biraz daha su katıp çorba olarak ikram edebilirsiniz. Ben koyu şekliyle yemek olarak tükettim. Servis yaparken üzerine az bir miktar yağda salça kavurup döktüm. Kırmızı toz biber de kavurup dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar