Bu yemekte kullandığımız palamut balığı haşlanıp didiliyordu. Yumurta sarısı da çiğ olarak tüketiliyordu. Ben yemeği bu şekilde tüketemeyceğimi düşünüp sosu balıklarla harmanlayıp fırınladım. Sonuç süper oldu. İşte tarif:
Malzemeler
3 adet orta boy takoz şeklinde doğranmış palamut balığı
Sos için :
Yarım çay bardağından biraz fazla sızma zeytintyağı
3 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı hardal
1 diş dövülmüş sarımsak
1 kase doğranmış dereotu
1 çorba kaşığı un
Karabiber
1 adet yumurta
(Tuz kullanmadık çünkü soya sosu kullanıyoruz.)
YAPILIŞI
Yıkadığınız balıkları süzün. Bir tasın içie sos için gereki malzemeleri alıp çatalla iyice çırpın. Sosun içine balıkları katın. 25-30 cm. çapında bir tepsiye soslanmış balıkları sosu ile birlikte yayın. 250 derecedeki fırında 30 dakika kadar balıklar kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar