YUNAN USULÜ PALAMUT

Bu yemekte kullandığımız palamut balığı haşlanıp didiliyordu. Yumurta sarısı da çiğ olarak tüketiliyordu. Ben yemeği bu şekilde tüketemeyceğimi düşünüp sosu balıklarla harmanlayıp fırınladım. Sonuç süper oldu. İşte tarif:

3-4 kişilik

Malzemeler

3 adet orta boy takoz şeklinde doğranmış palamut balığı

Sos için :

Yarım çay bardağından biraz fazla sızma zeytintyağı
3 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı hardal
1 diş dövülmüş sarımsak
1 kase doğranmış dereotu
1 çorba kaşığı un
Karabiber
1 adet yumurta
(Tuz kullanmadık çünkü soya sosu kullanıyoruz.)

YAPILIŞI

Yıkadığınız balıkları süzün. Bir tasın içie sos için gereki malzemeleri alıp çatalla iyice çırpın. Sosun içine balıkları katın. 25-30 cm. çapında bir tepsiye soslanmış balıkları sosu ile birlikte yayın. 250 derecedeki fırında 30 dakika kadar balıklar kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar