6-8 kişilik
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tepeleme un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kasesi doğranmış maydanoz
Tuz
YAPILIŞI
Havucun kabuklarını soyup yıkayın. Soğan ve sarımsağı da ayıklayıp yıkayın. Bütün sebzeleri parçalara bölün. Derin bir tencerede un ve yağı 5 dakika kavurun. Doğranmış sebzeleri katın. Sebzelerin üzerini iki parmak geçecek kadar yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.Tuzunu katın. Havuç ve soğanlar yumuşayana kadar haşlayın. Sebzeler fazla da ölmesin. Yumuşayan sebzeleri blendırdan geçirin . Maydanozu ekleyin. Çorbanız hazır. Afiyet olsun.
AŞÇININ NOTU: Çorbanızı içerken üzerine karabiber, pulbiber serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
4 adet büyük boy havuç
1 adet orta boy kuru soğan2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tepeleme un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kasesi doğranmış maydanoz
Tuz
YAPILIŞI
Havucun kabuklarını soyup yıkayın. Soğan ve sarımsağı da ayıklayıp yıkayın. Bütün sebzeleri parçalara bölün. Derin bir tencerede un ve yağı 5 dakika kavurun. Doğranmış sebzeleri katın. Sebzelerin üzerini iki parmak geçecek kadar yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.Tuzunu katın. Havuç ve soğanlar yumuşayana kadar haşlayın. Sebzeler fazla da ölmesin. Yumuşayan sebzeleri blendırdan geçirin . Maydanozu ekleyin. Çorbanız hazır. Afiyet olsun.
AŞÇININ NOTU: Çorbanızı içerken üzerine karabiber, pulbiber serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar