KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBERLİ PATATES SALATASI

5-6 kişilik

Malzemeler

4 adet orta boy patates
1 çorba kasesi tepeleme közlenmiş
doğranmış kırmızı biber
(Kırmızı biberi közleme imkanınız
yoksa marketlerde satılan konservesini de
kullanabilirsiniz.)
3 büyük diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kasesi doğranmış maydanoz
1 çorba kasesi ufalanmış beyaz peynir
4-5 çorba kaşığı tepeleme hardal
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, pulbiber, karabiber

YAPILIŞI

Patatesleri daha önceki tariflerimizde olduğu gibi (Düşes patates, Fırında patates, Ecoş'un Patates Salatası) kabukları ile haşlayın. Haşlanan patatesler soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Orta boy küpler halinde doğrayıp derince bir kaba alın. Diğer malzemeleri de patateslere ekleyip hepsini güzelce harmanlayın. Sarmısağın tadı yoğun olmalı. Kullandığımız miktar az geldiyse sarmısak miktarını arttırabilirsiniz. Salatanız hazır. Afiyet olsun.

AŞÇININ NOTU: Bu salatayı balık yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz. Gerçekten balık yemeklerine çok yakışıyor. Çay saatleri için de ideal bir salata. Ayrıca bu salatayı şöyle de yapabilirsiniz. Kırmızı biber hariç bütün malzemeyi karıştırıp ezip püre haline getirdiken sonra 2-3 parmak kalınlığında şerit şerit kesilmiş kırmızı biberlere bu harcı sarıp kürdanla tutturup servis yapabilirsiniz. Zamanınız varsa bu şekilde hazırlayıp sunarsanız pek şık oluyor. Kolay gelsin. Afiyet olsun.

Yorumlar

sevim hanım dedi ki…
Tarifi aldım. Buakşam balığın yanında denedikten sonra tekrar yorum yaparım. Ama sizin damak zevkinize sonsuz güveniyorum.Aaaaa ....bir de balık tarifi alırım blogunuzdan. Oldu bu iş. Akşama menü hazır. E hadi bize afiyetolsun