MERCİMEK KÖFTESİ

8-10 kişilik


Malzemeler

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince köftelik bulgur
2 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kasesi doğranmış maydanoz
İsteğe göre 5-6 dal ince doğranmış taze soğan
2 çorba kaşığı acı biber salçası
2 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı karabiber
Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
Tuz

YAPILIŞI

Mercimeği yıkayıp hizasına kadar su koyup haşlayın. Mercimekler çorbada kullanılacakmış gibi haşlanmasın. Mercimekler çatlayınaca tamamdır. Bu yüzden su yeterli gelmezse azar azar sıcak su ilave edin.  Mercimekler kıvama gelince içine bulguru ekleyip harmanlayın, tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika bekletin. Diğer bir tavada yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağ ile kavurun. Kavrulan soğanı mercimeğe ilave edin. Diğer malzemeleri ekleyip hepsini güzelce yoğurun. Köfte şekli verip yeşillikle servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar