PALAMUT KÖFTESİ

25 köfte için

Malzemeler

3 adet büyük boy palamut balığı
5 dilim ufalanmış bayat ekmek
1 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kasesi doğranmış maydanoz
1adet yumurta
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Palamutu ayıklayıp yıkayın. Balıkları sığabilecekleri bir tencereye alıp üzerlerini biraz geçecek kadar su koyup 30-40 dakika haşlayın. Balıklar soğuduktan sonra kılçıklarını ayıklayın ve balıkları didin. Didilmiş balıklara diğer bütün malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Elde ettiğiniz karışımdan yuvarlak köfteler yapın. Parmak köfte kızartır gibi tavada veya fritözde balık köfteleri altın sarısı olana kadar kızartın. Çok kızartmayın. Balıklar zaten haşlanmış olduğundan fazla kızartmaya gerek yok. Blogda yer alan herhangi bir garnitür ile servis yapın. Ben Pritnisa ile servis yaptım. Afiyet olsun.

Yorumlar