TEPSİ KURABİYE

32-35 cm. çapında yuvarlak borcam tepsi için

Malzemeler

Hamuru için:

125 gr. oda sıcaklığında margarin
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 tutam tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı

Harcı için:

1-1,5 su bardağı ufalanmış ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım çorba kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Margarin ve şekeri ezip karıştırın. Sonra diğer hamur malzemelerini ekleyip hamur yapın. Elinize yapışan hamuru biraz unla elinizden sıyırıp hamuru toparlayın. Parlak, yumuşak, elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun üzerine streç film sararak buzdolabında 40 dakika kadar bekletin. Dolaptan çıkardığınız hamuru eşit iki parçaya bölüp unlanmış zeminde un serperek merdane ile tepsinizin büyüklüğünde açın. Yağlanmış tepsiye açtığınz ilk hamuru yayıp düzeltin. Üzerine harç malzemlerini karıştırıp yayın. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp harcın üzerine serin. Üzerini düzeltip yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Hamur kürdana yapışmasın. Pişen kurabiyeyi fırından çıkarıp sıcakken istediğiniz şekilde dilimleyin. Afiyet olsun.

AŞÇININ NOTU: Bu kurabiyeyi tepside yapmak yerine küçük kurabiyeler şeklinde de hazırlayabilirsiniz. Siz küçük kurabiyler şeklinde denerseniz ve nasıl olduğu konusunda bana haber verirseniz sevinirim. Hoşçakalın.

Yorumlar