YUMURTALI PIRASA





 

Bugün artan malzememizi değerlendiriyoruz. Daha önce tarifini verdiğim Tavuklu Nohutlu Pırasa yemeğinde pırasanın yeşil kısımlarını kullanmamıştık. Belkide zeytinyağlı yapacağınız pırasa miktarı fazla geldi. Hepsini kullanmayı düşünmüyorsunuz ya da elinizde pırsanız var ama değişik bir şekilde pişirmek istiyorsunuz. İşte size kolay bir pırasa yemeği tarifi. Elinizdeki pırasaları ayıklayıp yıkayın. Pırasayı ince ince kıyın. İçine pırasa miktarınıza göre sıvıyağ ekleyip kavurun. Pırasalar parlak bir hal alıp kavrulunca içine salça ekleyin. Salça ile de bütünleştirip su ekleyin. Pırasalar hafif yumuşasın. Tuzunu, karabiber ve pul biberini acı isteğinize göre ekleyin. Biraz da suyu kalsın koyduğunuz suyun hepsini çekmesin. Tavada yuvalar açın ve yumurtaları kırın. İster göz göz pişirin ister  biraz karıştırarak yumurtaları istediğiniz kıvamda pişirin. Ben yumurtaları biraz karıştırıp sulu bıraktım. Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar