ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

3-4 kişilik

Malzemeler
3 adet orta boy kereviz
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet büyük baş kuru soğan
4 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağ
Kerevizlerin yeşil sapları
Tuz

YAPILIŞI

Sebzelerin kabuklarını soyup yıkayın. Bütün sebzeleri orta boy küpler halinde doğrayın. En altta havuçlar olacak şekilde bütün sebzeleri yayvan bir tencereye dizin. Üzerine yağı gezdirin. Sebzelerin hizasına kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Aman sebzeler ezilecek kadar pişmesin. Kerevizlerin maydanoza benzeyen saplarını güzelce yıkayın. Suda bekleterek yıkayın. Kumları iyice temizlensin. Yemeğiniz piştikten sona kereviz sapların doğrayıp yemeğinizin üzerines erpip soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

AŞÇININ NOTU:  Zeytinyağlı yemeklere şeker konulur ama ben kalori açısındn bazı zeytinyağlılarda şeker kullanmıyorum. Kereviz de bunlardan biri. Eğer isterseniz siz yemeğinize bir tatlı kaşığı toz şeker katabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar