ZEYTİNYAĞLI YERELMASI

4-5 kişilik

 Malzemeler

1 kg. yerelması
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağ
Tuz

YAPILIŞI

Yerelmalarınının kabuklarını soyup yıkayın. Kabuklarını soyarken elinize mutfak eldiveni geçirin yoksa parmaklarınız kararıyor. Limonla ovuşturunca parmaklarınız temizleniyor ama yeterli gelmiyor. Ben zeytinyağlı yemeklerin soğanını kavurmam ama bu yemekte kavrulmuş soğan hoşuma gidiyor. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile bir tencerede soğanlar parlak bir hal alana kadar çok yakmadan 5 dakika kadar kavurun. Sonra tencereye yıkanmış ve fotoğrafta gördüğünüz gibi parçalanmış yerelmasını katın. Sebzenin hizasına kadar su ekleyin. Tuzunu katın. Orta ateşte yerelması yumuşayana kadar pişirin. Yemeğiniz hazır. Üzerine limon sıkarak yiyebilirisiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar