AVCI BÖREĞİ

25 krep için

Krep Malzemesi

1 litre süt
2 adet yumurta
4 çorba kepçesi un
Tuz

İç Malzemesi

10-12 adet haşlanmış kokteyl sosis
400 gr. küp doğranmış mantar
1 adet büyük baş kuru soğan
Tuz, karabiber
3 adet çırpılmış su katılmış yumurta
Galeta unu

YAPILIŞI

Krep malzemesini iyice çırpın. Krepli Köfte ve Krep Sarma tariflerindeki gibi krepleri yağ damlatarak arkalı önlü teflon tavada pişirin.Tavanız 20-25 cm. çapında olsun. Krep hamurunu tavaya ince dökün. Kalın olursa bohça haline zor geliyor. Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğan ve mantarı iyice kavurun. Sebzeler parlak bir hal alsın ve suyunu iyice çeksin. Sonra küp doğranmış sosisleri ekleyip tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Bütün malzemeler iyice bütünleşsin. Bu harcı kreplere paylaştırın. Malzeme kreplerin tam ortasında kalsın. Krepleri kare bohça şeklinde katlayın. Bütün krepleri bu şekilde hazırladıktan sonra önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü 5 dakika kızartın. Tavaya koyarken ek yeri alta gelsin ki kızartırken börek açılmasın. Havlu kağıt üzerine alın. Yağını çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

AŞÇININ NOTU: İç malzemesi olarak değişik şeyler kullanabilirsiniz. Patates, ıspanak, kıyma gibi. Tamamen size kalmış. Kolay gelsin, afiyet olsun.

Yorumlar