4-5 kişilik
1 paket Çin Makarnası
(Marketlerde satılan Chinese Styled Noodle marka
makarnayı kullanıyorum.)
8-10 adet yeşil soğan
1 adet küçük boy beyaz lahananın yarısı
1 paket soya filizi ya da 1 kutu soya filizi konservesi
(Ben soya filizi bulamadığımdan benimkisi eksik malzemeli oldu.)
1 çay bardağı soya sosu
Yarım çay bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI
Derin bir tencerede kaynattığınız suda erişteleri 5-10 dakika yumuşatıp süzün. Tencereye yağı koyun (Wok tavanız varsa daha iyi olur.) İçine iri parçalar halinde verev doğradığınız soğanı, iri şeritler halinde kıydığınız lahanayı katıp harlı ateşte 5-10 dakika kavurun. Son olarak yıkayıp süzdüğünüz soya filizini ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. Soya sosunun yarısını ekleyin. Bütün malzemeleri harmanlayıp makarnayı katın. Geri kalan soya sosunu da ekleyip hepsini güzelce harmanlayın. Makarnanız hazır. Afiyet olsun.
Malzemeler
(Marketlerde satılan Chinese Styled Noodle marka
makarnayı kullanıyorum.)
8-10 adet yeşil soğan
1 adet küçük boy beyaz lahananın yarısı
1 paket soya filizi ya da 1 kutu soya filizi konservesi
(Ben soya filizi bulamadığımdan benimkisi eksik malzemeli oldu.)
1 çay bardağı soya sosu
Yarım çay bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI
Derin bir tencerede kaynattığınız suda erişteleri 5-10 dakika yumuşatıp süzün. Tencereye yağı koyun (Wok tavanız varsa daha iyi olur.) İçine iri parçalar halinde verev doğradığınız soğanı, iri şeritler halinde kıydığınız lahanayı katıp harlı ateşte 5-10 dakika kavurun. Son olarak yıkayıp süzdüğünüz soya filizini ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. Soya sosunun yarısını ekleyin. Bütün malzemeleri harmanlayıp makarnayı katın. Geri kalan soya sosunu da ekleyip hepsini güzelce harmanlayın. Makarnanız hazır. Afiyet olsun.
Yorumlar