ÇİN MAKARNASI (NOODLE)

4-5 kişilik
Malzemeler

1 paket Çin Makarnası
(Marketlerde satılan Chinese Styled Noodle marka
makarnayı kullanıyorum.)
8-10 adet yeşil soğan
1 adet küçük boy beyaz lahananın yarısı
1 paket soya filizi ya da 1 kutu soya filizi konservesi
(Ben soya filizi bulamadığımdan benimkisi eksik malzemeli oldu.)
1 çay bardağı soya sosu
Yarım çay bardağı zeytinyağ

YAPILIŞI

Derin bir tencerede kaynattığınız suda erişteleri 5-10 dakika yumuşatıp süzün. Tencereye yağı koyun (Wok tavanız varsa daha iyi olur.) İçine iri parçalar halinde verev doğradığınız soğanı, iri şeritler halinde kıydığınız lahanayı katıp harlı ateşte 5-10 dakika kavurun. Son olarak yıkayıp süzdüğünüz soya filizini ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. Soya sosunun yarısını ekleyin. Bütün malzemeleri harmanlayıp makarnayı katın. Geri kalan soya sosunu da ekleyip hepsini güzelce harmanlayın. Makarnanız hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar