ÇİN USULÜ SOYA SOSLU TAVUK

4-5 kişilik

Malzemeler
Yarım tavuk
2 adet büyük havuç
2 adet büyük kabak
2 adet büyük baş kuru soğan
400 gr. mantar
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı soya sosu
1çorba kaşığı nişasta

YAPILIŞI

Tavuğu haşlayın ve didikleyin. Derin bir teflon tavanın içine (wok tavanız varsa daha iyi olur.) yağı koyun. İçine iri küpler halinde doğradığınız soğanı, çok ince olmayan dilimler halinde verev doğradığınız havucu katıp 5 dakika harlı ateşte kavurun. Sonra doğradığınız mantarları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar harlı ateşte kavurmaya devam edin. Mantarlar suyunu çekip cızırdamaya başlayınca tavukları ekleyip hepsini harmanlayın. En son olarak iri dilimler halinde  verev doğradığınız kabakları ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ben sebzelerin sırasını unutup kabakları mantarlardan önce ekledim. Mantar suyunu çekene kadar kabaklar eriyip yemeğin içinde kayboldu. Lütfen sebzelerin sırasına dikkat edin. Kabaklardan sonra soya sosunu ekleyip iyice harmanlayın. Ayrı bir kapta nişastaya azar azar su ekleyerek bulamaç haline getirin ve harlı ateşteki yemeğe ekleyip suyunu çektirin. Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

AŞÇININ NOTU: Yemeğimizi yazın yapıyorsanız 4-5 adet iri doğranmış çarliston biber de kullanabilirsiniz. En son kabaklarla beraber ekleyebilirsiniz. Kışın donmuş biber de kullanabilirsiniz. Benim donmuş biberim yoktu. Kış aylarında biber almadığım için kullanmadım. Kabak kullanmışsınız diyebilirsiniz. Kızım bebekken evimize gelen bebek hemşiresi sebze çorbasında kışın kabağı çok rahat kullanabileceğimizi içine hormon koymadan kabağın kışın da yetişebildiğini söylemişti. Bu nedenle kışın kabağı daha rahat kullanıyorum. Afiyet olsun.

Yorumlar