FIRINDA MERCİMEKLİ PAZI

6-8 kişilik

Malzemeler

2 demet pazı
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1çay kaşığı köri
1,5 su bardağı rende kaşar peyniri
Tuz

YAPILIŞI

Pazıların sap kısımlarını kesip ayırın. Sapları daha sonra başka bir yemekte değerlendirmek üzere yıkayıp derin dondurucuya atın. Pazı yapraklarını yıkayıp elinizle irice parçalara bölün. Ayrı bir yerde yıkadığınız mercimeği üzerini bir parmak geçecek kadar su ile 5-10 dakika kaynatıp süzün. Diğer tarafta geniş bir tencerede yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğradığınız sarmısakları yağ ile kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Mercimeği ve baharatları ve tuzunu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Pazıları ekleyip 1 su bardağı su gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte 5 dakika pişirip ateşi kapatın. 33-35 cm. çapında bir tepsinin içine yemeği boşaltıp harmanlayın. 6 bardak su ekleyip 250 derece fırında 1saat kadar pişirin. Fırını önceden ısıtırsanız süre kısalabilir. Pişen yemeğinizin üzerine rende kaşar peyniri serpin. Peynir eriyene kadar 5-10 dakika daha fırında tutun. Peynir eriyince yemeğiniz hazır oluyor. Afiyet olsun.

Yorumlar