KREP SARMA

30-35 dilim

Krep Malzemesi

Yarım lt. süt
2-3 kepçe dolusu un
2 adet yumurta
Tuz

İç Malzemesi
350 gr.krem peynir
10 adet haşlanmış kokteyl sosis

Uçlarnı birleştirmek için kürdan

YAPILIŞI

Krep malzemelerini iyice çırpın. Topak kalmasın. 28-30 cm. çapındaki teflon tavanıza bir çorba kaşığı sıvıyağ gezdirip yağı kızdırın. Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya yayın. Krebin altı pişince alt üst edin. Bir çorba kaşığı daha yağ gezdirin. Bütün krepleri arkalı önlü bu şekilde pişirin. Yaklaşık 9-10 krep çıkıyor. Pişirdiğiniz kreplerin bir yüzüne krem peynir sürün. Peyniri bütün kreplere paylaştırın. Kenarlarına da güzelce sürün. Sonra küçük küçük doğranmış sosisleri kreplere paylaştırın. Krepler fotoğraftaki gibi olsun. Sonra krepleri sıkıca sarıp rulo haline getirin. Ruloları iki parmak kalınlığında kesip uçlarını kürdanla tutturun. Eğer kestiğiniz dilim bol olmuşsa elinizle sıkıca sarıp öyle kürdanlayın. Kenar kısımları daha bol kalıyor. Kenarlarını elinizle sıkıca sarın. Dökülen sosisleri kenarlara sarın. İşte hepsi bu. Afiyet olsun. Fotoğrafta kenar kısımlarını ön tarafa koydum. Nasıl yapıldığını daha iyi görebilmeniz için.

AŞÇININ NOTU:  Sosisleri doğranmış yeşil soğan saplarıyla soteleyip kullanabilirsiniz. Sosis yerine doğranmış jambon, salam, kavrulmuş kıyma, kavrulmuş mantar, ıspanak gibi malzemeler de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. Krepli Köfte tarifimizde de krep yapıyoruz.Onun krebi daha ince. Bu yüzden un miktarları farklı. Buradaki krep biraz kalınca olursa iyi oluyor.

Yorumlar