8-10 kişilik
3 çorba kaşığı tereyağ
10 bardak su
Bir tutam doğtranmış dereotu
Tuz
YAPILIŞI
Yağı eritip içine unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu ekleyip blendırdan geçirin. Yıkadığınız mantarları ekleyip kaynatın. 5-10 dakika kaynayan mantarları blendırdan geçirin. Tuzunu ekleyin. Bir taşım kaynatın. Dereotunu ekleyip karıştırın. Çorbanız hazır. Yerken karabiber ekleyebilirsiniz.
AŞÇININ NOTU: Kızımın mantarları daha rahat yemesi için çorbayı blendırdan geçirdim. Siz unu blendırdan geçirdikten sonra mantarları ince dilimler halinde doğrayıp çorbanızı pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
20 adet mantar
1 tahta yemek kaşığı dolusu un3 çorba kaşığı tereyağ
10 bardak su
Bir tutam doğtranmış dereotu
Tuz
YAPILIŞI
Yağı eritip içine unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu ekleyip blendırdan geçirin. Yıkadığınız mantarları ekleyip kaynatın. 5-10 dakika kaynayan mantarları blendırdan geçirin. Tuzunu ekleyin. Bir taşım kaynatın. Dereotunu ekleyip karıştırın. Çorbanız hazır. Yerken karabiber ekleyebilirsiniz.
AŞÇININ NOTU: Kızımın mantarları daha rahat yemesi için çorbayı blendırdan geçirdim. Siz unu blendırdan geçirdikten sonra mantarları ince dilimler halinde doğrayıp çorbanızı pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar