MANTAR ÇORBASI

8-10 kişilik

Malzemeler

20 adet mantar
1 tahta yemek kaşığı dolusu un
3 çorba kaşığı tereyağ
10 bardak su
Bir tutam doğtranmış dereotu
Tuz

YAPILIŞI

Yağı eritip içine unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu ekleyip blendırdan geçirin. Yıkadığınız mantarları ekleyip kaynatın. 5-10 dakika kaynayan mantarları blendırdan geçirin. Tuzunu ekleyin. Bir taşım kaynatın. Dereotunu ekleyip karıştırın. Çorbanız hazır. Yerken karabiber ekleyebilirsiniz.

AŞÇININ NOTU: Kızımın mantarları daha rahat yemesi için çorbayı blendırdan geçirdim. Siz unu blendırdan geçirdikten sonra mantarları ince dilimler halinde doğrayıp çorbanızı pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar