PIRASALI BÖREK

42 cm.çapında tepsi için
10-12 kişilik

Malzemeler

1 kg. pırasa
2 çorba kaşığı tepeleme salça
3 yemek kaşığı (tahta servis kaşığı) svıyağ
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
5 adet hazır yufka

Yufkaların arasına sürmek için

5 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
4 çay bardağı su

YAPILIŞI

Pırasayı ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Geniş bir tavaya alıp üzerine yağ gezdirin. Pırasayı iyice kavurun. Pırasalar parlak bir hal alsın. Tıpkı Pırasalı Yumurta tarifinde olduğu gibi. Pırasalar kavrulunca salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurun. Tuzunu ve biberini ayarlayın. Suyu ekleyin. Bir taşım kaynatın. Böreğimizin iç malzemesi hazır.Yufkanın bir tanesini kenarları tepsiden sarkacak şekilde yağladığınız tepsiye yayın. Üzerine çırpılmış yoğurt, yumurta ve yağ karışımından gezdirin. İkinci yufkayı elinizle dört parçaya bölüp birbirlerinin üzerine gelecek şekilde karışık yayın. Aralarına yumurta yoğurt karışımından gezdirin. Üçüncü yufkanın yarsını da parçalayıp yayın. Üzerine harcı koyup üçüncü yufkanın da diğer yarısını parçalayıp harcın üzerine örtün. Yumurta karışımından gezdirin. Diğer kalan iki yufkayı da alttakiler gibi aralarına yumurta karışımdan gezdirerek döşeyin. Son olarak yufkanın sarkan kenarlarını da yanlara kapayıp üzerine yumurta karışımı sürün. 250 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar