PRATİK BİLGİLER

* Kuru köfteniz arrtı. Ertesi gün artan kuru köftelerinizi soğuk yemek istemiyorsunuz ya da ısıtılmış tadını beğenmiyorsunuz. Kolayı var! Hemen yayvan bir tencerede biraz sıvıyağ ile salça ya da mevsimindeyse domates rendesi kavuun. İçine köfteleri atın. İri doğranmış bir iki patates ve birkaç diş sarmısak katın. Bir miktar su ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirin. İşte Sahanda Köfteniz hazır. Afiyet olsun.

* Kuru köftenize mısır ya da rendelenip suyu sıkılmış patates ekelyip pişirebilirsiniz. Çok lezzetli oluyor. Mutlaka deneyin!

* Ben artık kuru köfteyi yağda kızartmıyorum. Yağlı pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye yayvan şekil verdiğim kuru köfteleri dizip 200 dereceyi geçmeyen fırında pişiriyorum. Yumuşak oluyorlar ama çok lezzetli ve hafif de oluyorlar.

Hepinize kolay gelsin. Afiyet olsun. Bereketli günler diliyorum.

Yorumlar