SÖLME

8-10 kişilik

Malzemeler

3 adet közlenmiş patlıcan
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet büyük baş kuru soğan
8-10 adet doğranmış siyah zeytin
(yarım çay bardağı hazır dilimlenmiş zeytin de olabilir)
2 adet katı haşlanmış yumurta
1 çorba kasesi doğranmış maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı sirke
Tuz, karabiber, pulbiber, nane

YAPILIŞI

Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra patlıcanları bıçakla incecik kıyın. Fasulyenizi haşlayın. Sıcak fasulye ve patlıcanı  karıştırıp yağını ve sirkesini ekleyip harmanlayın ki kendini iyice çeksin. Salatayı ertesi gün servis edecekseniz patlıcan fasulye karışımı bekleyebilir. Ertesi gün diğer malzemeleri katabilirsiniz. Eğer salatayı aynı gün servis edecekseniz yağlı, sirkeli fasulye patlıcan karışımını 1saat kadar bekletin. Sonra soğanları iri küpler halinde doğrayın. Yumurta ve zeytin hariç diğer bütün malzemeyi güzelce harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerini dilimlenmiş yumurta ve zeytinle süsleyin. Afiyet olsun.

Yorumlar