BROWNIE

Bu tarif Sevgili Müdürüm Sevdi Hanım'dan. Kendisi Amerika'da okurken gerçek Amerikan Brownie'sini öğerenmiş. Tarifini de benimle paylaşalı uzun zaman oluyor. Ben de buradan sizlerle paylaşacağım. Kıvamını tutturması zor bir kek. Ecoş arkadaşım hiç tutturamadı yapmaktan vazgeçti. Bakalım sizlerin başına neler gelecek. Lütfen benimle paylaşın. Teşekkürler.

10-12dilim

Malzemeler

2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker (Nesguik yerine acı kakao
kullanacaksanız şeker 2 su bardağı olacak)
1 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı süt
2 su bardağı elenmemiş un
4 çorba kaşığı kakaolu nesquik
(Eğer daha acı olan geçek kakaodan kullanacaksanız
2 çorba kaşığı kakao kullanın)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


YAPILIŞI

Önce yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Margarini ve sütü ekleyip çırpın. Bir kapta tüm kuru malzemeleri karıştırıp ekleyin. Hepsini çırpın. 30-32 cm. çapında bir tepsiysi yağlayın biraz un serpin hazırladığınız kek karışımını tepsiye dökün ve 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

AŞÇININ NOTU: Pişirme süresi çok önemli. Fazla pişirdiğinizde brownie özelliğini kaybedip nefis bir kakaolu kek haline dönüşüyor. Eğer  brownie istiyorsanız 20. dakikadan itibaren fırını devamlı gözlemeniz ve brownie kabın kenarlarından ayrılmaya başladığı anda fırından çıkarmanız lazım. Ben buna dikkat ettiğim halde ortası çok cıvıktı ben de fırını 250 dereceye çıkarıp 10 dakika daha pişirdim. Kek tepsinin kenarlarını iyice bıraktı. Keklerden alıştığımız gibi ortasına bıçak filan sokmayın, bıçak ıslak çıkacaktır. Hatta brownie'nin orta kısmı parmağınızı bastırdığınızda içeri göçecektir. Korkmayın. Brownie'yi kesmeden soğumaya bırakın. Soğuyunca margarin kendini toplayacak ve sertleşecektir. Böylece çikolata sosu dökülmüş gibi ıslak bir brownie'niz olacaktır. İlk sefer tutturamazsanız üzülmeyin, mutlaka bir daha deneyin. Servis sırasında üzerine krema dökünce müthiş oluyor. Krem şanti de kullanailirsiniz. Kaymaklı dondurmayla da güzel gidiyor. Kolay gelsin. Afiyet olsun.

Yorumlar