CEVİZLİ PAY

6-8 kişilik

Malzemeler

Tek kat hazır pasta keki
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
2 su bardağı krema (200 ml.lik iki kutu krema)
1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Bir paket vanilya
Bir tutam tuz

YAPILIŞI

Hazır kek büyüklüğünde bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın. Keki kalıbın içine yerleştirin. Kenarlarında boşluk kalmasın. Derin bir kabın içinde yumurtaları mikserde iyice çırpın. Üzerine kremayı ekleyin. Ardından sırayla un, şeker, tuz ve vanilyayı ekleyin. Son olarak cevizleri katıp iyice karıştırın. Bu karşımı kekin üzerine dökün. Kalıbı 250 derecelik fırında altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdana yapışmasın. Soğutup servis yapın. Afiyet olsun.



AŞÇININ NOTU: Kalan diğer kekin üzerine istediğiniz bir pudingi döküp meyve ya da ceviz, fındık gibi şeylerle süsleyip ikram edebilirsiniz. Benim tepsim hazır kekten büyüktü. Kekin büyüklüğünde kalıbınız yoksa  benimki gibi 32 cm. çapında borcamınız varsa şöyle yapın. Kekin bir katını tepsini ortasına yerleştirin. Diğer keki parçalayıp bütün kekin etrafına dizin. Kremayı hepsinin üzerine gezdirip öyle pişirin. Kenarları biraz alçak oluyor elinizle  iyice bastırın. Kremayı dökünce de kaşıkla bastırın. Afiyet olsun.

Yorumlar