İRMİK HELVASI

Bu tarifimi mübarek Mevlid Kandili'nde verecektim fakat helvayı kavurduktan sonra kızım Şimal birden ateşlendi. Ben de Kandilinizi kutlayıp tarif veremedim. Biraz geç oldu kusura bakmayın. İşte tarifimiz.

8-10 kişilik

Malzemeler

1 paket irmik
Yarım paket dolmalık fıstık
70 gr. margarin
3/4 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

YAPILIŞI

Önce şerbet için su ve şekeri karıştırıp şekeri eritin. Şerbet kaynamayacak. Derin bir tencereye yağları, fıstığı ve irmiği koyup harlı ateşte fıstıkların rengi koyulaşıp irmik kum gibi oluncaya kadar kavurun. İrmiğin altını kapatın. 5-10 dakika bekletin. Sonra altını tekrar yakın ve şerbeti irmiğe ekleyin. Harlı ateşte irmik suyunu çekene kadar karıştırarak kaynatın. İrmiğin üzerinde iri delikler oluşup kaynamaya başlayana dek karıştırmaya devam edin. Üzerinde delikler açılıp etrafa sıçramaya başladığında kıvamı tam demektir. İrmiğin altını kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp kapağı kapatın ve helvayı demlenmeye bırakın. Servis yapacağınız zaman helvayı güzelce karıştırıp harmanlayın. Dondurma ile servis yapabilirsiniz. Bunun için bir kasenin içine bir miktar helva koyun ortasına dondurma koyup bir miktar helva daha koyup dondurmanın üzerini kapatın. Kaseyi düz bir tabağa ters çevirerek helvayı yerleştiririn. Çikolata sosu sıkarak ikram edin. Nefis bir lezzet oluyor. Afiyet olsun.

Yorumlar